Over RTCB

Rijken Trading Company Belgium is importeur van SRS-smeermiddelen. Deze high performance smeerolie – én een gerenommeerde naam in de autosport - kent voornamelijk toepassingen voor motoren, machines, hydraulische systemen en industriële toepassingen.

RTCB is leverancier van diverse smeermiddelen, vetten en toebehoren. “De juiste olie zorgt voor een optimale prestatie van machines en een langere levensduur. De SRS-producten zijn van eerste raffinage, zonder enige toevoeging van zogenaamde ‘recycled oils’ (tweede raffinage). Zo maken we graag het verschil in de markt. Dat voelen onze klanten” zegt eigenaar van RTCB, Leo Rijken.

Klantgericht

Sinds 1989 staat de naam RTCB voor hoogste kwaliteit in smeermiddelen en aanverwante producten. Het geheim van ons succes is steeds een sterke klantenoriëntering en een consequente keuze voor de hoogste kwaliteit van producten en service!

Als familiebedrijf wil RTCB zich onderscheiden door dicht bij de klant te staan. Olie distribueren is niet moeilijk. Klanten laten kennismaken met de juiste olie voor de specifieke toepassing is de uitdaging. We werken zeer klantgericht, op basis van de behoefte van de klant. Ons team start steeds met een doordachte analyse van de specifieke toepassing van de olie.

Eigen raffinaderijen

Kwaliteit begint bij de basis; de smeermiddelenraffinaderij haalt de basisolie rechtstreeks uit een stof die de klassieke brandstofraffinaderijen niet meer verder gebruiken: het atmosferisch residu, een afvalproduct van de ruwe oliedestillatie. De smeermiddelenraffinaderij wint via vacuümdestillatie uit dit destillaat basisoliën en meer dan 800 innovatieve, milieuvriendelijke en hoogwaardige producten.

Omdat RTCB kan rekenen op eigen olieraffinaderijen, kunnen we een olie zelfs volledig op maat realiseren. Zo ontwikkelen we een uniek product op maat van de klant.

Snelheid

Naast kwaliteit is een snelle levertermijn een belangrijke pijler bij RTCB. “We hebben een partnership met SRS GmbH Duitsland. Dankzij een jarenlange trouwe samenwerking én onze omvangrijke opslagcapaciteit kunnen we snelle levertijden garanderen. Ons eigen bulk- en stukgoederentransport is een extra troef. Het tankpark van RTCB bestaat uitsluitend uit aluminium- en inox-tanks en zorgt ervoor dat we de kwaliteit uit de raffinaderij kunnen bewaken tot bij de eindklant” besluit Leo Rijken.