Interview met Sterck Magazine

Interview met Sterck Magazine


30 JAAR KNOW-HOW IN SMEEROLIE. 

RTCB, voluit Rijken Trading Company Belgium, importeert en verdeelt al 30 jaar lang smeerolie. Door de uitgebreide stock in het magazijn in Oudsbergen zijn zelfs grote leveringen binnen 24 uur mogelijk. “Door te kiezen voor olie van de eerste raffinage verzekeren we de beste kwaliteit en verminder je het risico op stukken”, opent zaakvoerder Leo Rijken.

Het is de vader van Leo Rijken die in 1974 startte met het opzetten van een bedrijf in smeerolie. Ongeveer 10 jaar later stapt Leo mee in de zaak. “Kwaliteit is bij ons een absolute prioriteit. Door intensief gebruik breken de verbindingen tussen de kool- en waterstofmoleculen in smeerolie namelijk af. Hierdoor smeert de olie niet meer voldoende. Het resultaat? Onderdelen die stukgaan. En natuurlijk een fors prijskaartje om dit te herstellen. In fabrieken kost het bijvoorbeeld bakken vol geld als de productie stilvalt. Door te kiezen voor olie van de eerste raffinage en deze regelmatig te vernieuwen, sluit je dit risico uit”, legt Leo uit.

Extra niches

Al 30 jaar is RTCB een vaste partner van SRS Schmierstoffvertrieb, voorheen Wintershall, in Duitsland. Dit is de oudste en tegelijk meest moderne en kwalitatieve smeerolieraffinaderij ter wereld. “We zijn uiteraard actief in de automobielsector en garagewereld”, aldus Leo. “Daarnaast focussen we steeds meer op extra niches zoals de landbouwsector, industrie en overheid. Wist je dat SRS GmbH één van de weinige producenten van smeermiddelen is met NATO-goedkeuring? Hierdoor krijgen we ook toegang bij de Deutsche Bundeswehr en andere defensiemachten in Europa”.

Nieuwe installatie

Om een innovatieve voorloper te blijven in haar sector investeert RTCB regelmatig. In 2012 verhuisde het bedrijf van Grote-Brogel naar Opglabbeek waar het beschikt over een vloeroppervlakte van meer dan 3.000 m². Ook de eigen tankwagens waarmee het smeerolie ophaalt en verdeelt, voldoen aan de hoogste eisen. “Recent vernieuwden we bovendien onze voorraadtanks. We kozen voor rechtopstaande exemplaren in inox. Niet alleen beter voor de kwaliteit, maar door in de hoogte te gaan, beschikken we over nog meer opslagruimte”.

Blijven innoveren

Naast smeerolie bevat het uitgebreide gamma van RTCB smeervetten, AdBlue, reinigers, ontvetters, koel- en remvloeistoffen. “Ook hier leveren we enkel de beste producten van Duitse makelij. Onze klanten bevinden zich in België, Nederland en Luxemburg. We willen meer voor hen zijn dan louter een regionale verdeler. Advies en begeleiding op basis van onze jarenlange expertise inzake spitstechnologische smeermiddelen krijg je er gratis bij”, besluit Leo Rijken met de glimlach.